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ALBERTO GONZÁLEZ PRELCIC

ALBERTO GONZÁLEZ PRELCIC

Restorán Silabario (Tui, Pontevedra)

imagen decorativa

ALBERTO GONZÁLEZ PRELCIC naz en 1978 en Vigo; la so vida profesional da un xiru cuando abandona los sos estudios de derechu y encaria la so gran pasión: la cocina. Diplomáu nel Centru Superior d'Hostelería de Galicia, fai les sos primeres práutiques en Casa Solla nel 2004. El pasu pel Solla va influyir decisivamente na so trayeutoria. Entama'l so andar profesional como ayudante de cocina en Casa Solla; depués d'un tiempu en Malta, vuelve a Casa Solla onde va trabayar cuasi dos años. Complementa la so esperiencia con un tiempín na cocina d'Arzak, y dellos cursos profesionales con figures de primer llinia como Angelo Corvitto o Ramón Morato. En 2008 abre'l so propiu restorán “Silabario”, consiguiendo en 2011 la so primer estrella Michelin, distinción que mantien hasta l’añu 2016. Nel añu 2014 consigue'l so primer Sol Repsol que revalida los años vinientes. Nos últimos años, Silabario foi faciéndose un sitiu nel panorama de la cocina gallega tando presente en dalgunos de los más importantes foros nacionales ya internacionales, siendo ún de los restoranes imprescindibles de la Comunidá. Anguaño, Silabario atópase nun procesu de treslláu de la so actual llocalización en Tui.

Testu de Manolo Gago acerca de Silabario:

 

"L'apaición nel horizonte gastronómicu gallegu del restorán Silabario foi toa una revelación. Incorporáu al Grupu Nove y reconocíu con una estrella en 2011, Alberto González aportó una vafarada d'aire fresco pa la cocina de vanguardia. Mirando pa Portugal, col Miño a los sos pies, el chef executa platos vanguardistes a partir d'ingredientes ancestrales como la llamprea o la zamborca. Col afalagu tresgresor qu'exercen los territorios fronterizos".

 

Más info

 

www.silabariogastronomia.com

© GSC

intervenciones

DOMINGO DíA 03

17:30Show cooking al cargu de Alberto González

Cocina Mahou

ESCENARIO MAHOU

mg.lab 2017