• INICIO
  • //
  • EL FESTIVAL
  • //
  • PONENTES 2017
  • //
  • BRUNO LOMBÁN
BRUNO LOMBÁN

intervenciones

SáBADO DíA 02

20:30Taller d'arroces con Bruno Lombán

Restorán Quince Nudos (Ribadesella)

ZONA DE TALLERES 'COCINA CON MIELE'

BRUNO LOMBÁN

Restorán Quince Nudos (Ribadesella)

imagen decorativa

BRUNO LOMBÁN (Xixón, 16 d'ochobre de 1974) ye, ensin dulda dala, un incansable buscador de suaños. Bullindiegu, dinámicu y neciu, esti estudiante de xeoloxía aportó al mundu de la gastronomía cuasi por casualidá. Na so etapa universitaria coquetió colos fogones y descubrió cuál yera la so auténtica vocación. Decidíu y con ganes, tres ser xefe de cocina en dellos restoranes de la capital asturiana, cambió'l so rumbu a “Quince Nudos” y “embarcóse” na so propia aventura, un modernu restorán con aires de tabierna marinera. Equí, día a día, amuesa la so visión de la vida al traviés de la gastronomía. Muestra de la “filosofía Lombán” son los sos platos que, con equilibriu, axunten frescor y anovación con alcordanza y raigaños.

- Xefe de partida na Más Barata.
- Xefe de cocina en Mater Asturias.
- Xefe de cocina en Llagar de Titi.
- Xefe de cocina y sociu en La Terraza de la Casona (Les Arriondes).

- Recomendaos en Guía Michelin en 2016.
- Recomendaos en Guía Repsol en 2016.
- Recomendaos en Guía Conde Nast Traveler en 2015 y 2016.

- Madrid Fusión 2015: nes 10 meyores arroceríes d'España, la primera fuera de Levante.
- Madrid Fusión 2016: 2u clasificáu na meyor croqueta d'España.
- Nos 10 meyores arroces d'España en ABC 2015.
- Finalista nel campeonatu d'Asturies de pinchos dende'l 2012 hasta 2016.
- 3u nel campeonatu d'Asturies de pinchos 2016.
- Finalista 2016 nel campeonatu d'España de tapes Marineres.

- Cursos de cocina pal Gobiernu del Principáu d'Asturies,
- Formación Gobiernu de Cantabria.

- Charres y Showcookings n'eventos como Madrid Fusión, y empreses privaes pa eventos Gastro.

 

Más info

 

www.restaurantequincenudos.com

© GSC

Entama

patrocinadores

collaboradores institucionales

provisores oficiales

collaboradores

mg.lab 2017