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FRANCIS REFOLIO

intervenciones

SáBADO DíA 02

14:30Show cooking al cargu de Francis Refolio

De la devesa a la mesa

ESCENARIO MAHOU

FRANCIS REFOLIO

Chef de la Diputación de Cáceres

imagen decorativa

LA SU ESPERIENCIA estremar en dos llínees llaborales que, anque distintes, asolapáronse perfectamente na su carrera profesional.

 

La primera d'elles, rellacionada col sector de la restauración. Esta da empiezu en 1996, compatibilizando los sus estudios en Castellón de la Plana col trabayu como cocineru en dellos establecimientos.

D'ende hasta anguaño, fueron múltiples y constantes los sos responsabilidaes dientro d'esti sector, tales como: atención al veceru, xefe de cocina, asesor para otros establecimientos, responsable de compres, coordinador de grupos de cata d'aceite y vinu o xerente de dellos establecimientos, esta última responsabilidá lleva dándose nos postreros 11 años.

 

La segunda de les actividaes ta venceyada al sector de la pedagoxía: ésta provocó que los postreros 15 años, dende l'añu 2002, imparta clase en ciclos formativos de centros públicos de la Xunta d'Estremadura, pero tamién fuera profesor acomuñáu en dellos másteres de la Universidá de Extremadura. Tamién de forma paralela al igual que la restauración y la docencia, este peracabo añu he co presentáu un programa diariu de radiu rellacionáu cola gastronomía  “A Cuerpo de Rey" emitíu en directu a nivel rexonal.

 

PARTICIPACIONES

Como xuráu nes ocho ediciones del Concursu de Tapes Medievales de la ciudá de Coria.Como presidente del xuráu de la última edición del Concursu Nacional de Tapes Medievales
Como participante nes Xornaes Técniques entamaes por Slow Food en Terra Madre 2006 en Turín (Italia)
Impartiendo ponencies sobro'l sector de la restauración les 4 últimes ediciones del Máster en Dirección n'Empreses del sector de Restauración, entamáu pola Facultá de Turismu de la Universidá d'Estremadura.
Como ponente nel Salón Internacional SABE nes ediciones de 2009-10-11-12, celebráu na ciudaes de Cuenca y de Quito (Ecuador).
Como xuráu del concursu de cocina de la Feria del Quesu de Acehuche.
Como xuráu del concursu de maridaje de vinos Hunu” de bodegues Pago de los Balancinos
Como participante activu na publicación los Secretos de la Pataca producíu pol Club Rotary Cáceres.
Como cocineru invitáu en xornaes de show cooking por cuenta de la Capitalidad Cultural de la ciudá de Essen (Alemaña)
Realizando en Astí (Italia) col programa Leonardo del Ministeriu d'Educación, xornada de cocina rexonal, pa promocionar la cocina rexonal d'Estremadura.
Llevé a cabo demostraciones de cocina en directu pa #Marca España en Frankfurt nes ediciones del Museumsuferfest de 2013 y 2014
Collaboración en materia de cooperación internacional col organismu “Felcode” los postreros cinco años n'Ecuador, llevando a cabu remanes formatives hixénicu- sanitaries n'aldegues indíxenes.
Como profesor acomuñáu del Máster en Restauración avanzada” de la Facultá de Veterinaria de la Universidá d'Estremadura.
Co-autor del Llibru Técnicu del Aceite n'Estremadura editáu pola Conseyería d'Agricultura de Gobiernu d'Estremadura. ISBN:978-84-8107-089-7
Como columnista en revistes como la del Colexu de Médicos de Cáceres, A cuerpu de Rei…

 

Más info

 www.dip-caceres.es

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