JAVIER ÁLVAREZ FARPÓN

intervenciones

SáBADO DíA 02

19:15Show Cooking al cargu de Javier Farpón

Menú Casa Farpón 2017

ESCENARIO IKEA

JAVIER ÁLVAREZ FARPÓN

Restorán Casa Farpón (Memorana)

imagen decorativa

JAVIER ÁLVAREZ FARPÓN empezó'l so camín en xunu de 2009. Dempués de terminar el ciclu de la Escuela de Hostelería de Gijón, marchó a trabayar a La Rioxa de la mano d'un profesor de la escuela, Casa Toni (San Vicente de la Sonsierra), y dempués de pasar ellí mediu añu, volvió a Xixón. Empezó una etapa de casi un añu nel Asador Zaguán, mesmos dueños que la sidreria El Planeta.

 

Dempués d'estes dos etapes, siguió cola so formación n'unu de los restoranes más galardonaos d'Asturies, Casa Marcial. Al pie de Nachu y tola so familia tuvo dos años, primero como stager, y dempués formando parte del equipu. Ellí foi onde conoció a Diego Fernández (Restorán Regueiro) y onde empezó una amistá que, dempués de pasar por otru de los restoranes reconocíos d'Asturies Restaurante Auga (Gonzalo y Toni) onde tuvo nun periodu d'un mes, llevólu a incorporase con Diego en Tox mientres casi dos años, xusto antes d'empezar la so andadura nel so restorán en Mamorana (La Pola Llena).

 

Casa Farpón abrió les sos puertes n'avientu de 2015. Ta asitiáu na paraxa natural de La Pola Llena, Mamorana, de Villa Memoriana: villa romana conocida pol so mosaicu atopáu en 1921, anguaño nel Muséu Arqueolóxicu d'Asturies y arrodiada de numberoses xoyes arquitectóniques del nuesu patrimoniu.

 

Na so casa, comparte cocina tradicional y cocina de vanguardia, siempres buscando la perfección y la superación día ente día con #cada veceru. Gracies a ello, en xunu de 2017, recibe la Caldereta de Don Calixto al mozu cocineru asturianu.

 

Más info

 

www.casafarpon.com

 

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