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JOSÉ ANTONIO CAMPOVIEJO

JOSÉ ANTONIO CAMPOVIEJO

Restorán El Corral del Indianu (Arriondas)

imagen decorativa

CON UNA ESTRELLA MICHELIN y dos soles de la Guía Repsol na so haber, José Antonio Campoviejo, chef de El Corral del Indianu, ye un home de pasiones, una condición que s'acolumbra con tan solo escuchar la so emoción a la de falar de cocina y al cocinar, la so molición constante y la so forma d'entender el mundu.

 

Autodidacta de los fogones, alimentó l'entusiasmu nacíu en "la Mili", onde-y tocó trepar felizmente cola mantención de los sos compañeros de files, al traviés de la llectura de llibros y revistes especializaes.

 

Interiores de pollu con ostra n'estáu puru, bombón de Cabrales y mazana asada con chocolate blancu, sopa de navayes con corpuspinos y algues o xarda escabechada a los cítricos y fueya d'ayu son la resultancia de los sos años d'esperiencia y pasión na cocina. Jose Antonio Campoviejo ye un firme defensor de los productos naturales y ecolóxicus y, sobremanera, de la cocina de proximidá. Por eso, tresllada a los sos platos l'asturianía, buscando aguiyar la memoria gustativa.

 

Ente les múltiples reconocencies colos que foi distinguíu, figura la Caldereta de Don Calixto, el Cuyarón de la Bona Mesa de la Mar, el Premiu de la Crítica. El Afuega’l Pitu d'Oru y los nomamientos como Caballero de la Orde del Sabadiegu, de la Confrería Amigos de los Nabos, de los Amigos del Quesu y de los Amigos del GochuAsturcelta, ente otros munchos.

 

Más info

 

www.elcorraldelindianu.com

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