KIKE PIÑEIRO + ELOY CANCELA

KIKE PIÑEIRO + ELOY CANCELA

Restorán A Horta D’Obradoiro (Santiago de Compostela)

imagen decorativa

Kike Piñeiro aportó a los fogones mui mozu, col envís d'aforrar perres, pero un día tocó-y entrar na cocina y dende entós yá nun la dexó.

Eventos a nivel internacional (World Bulk Wine d'Ámsterdam o la World Olive Oil Exhibition de Madrid), showcookings per tol territoriu español.

Foi quien a atender a les 2000 persones que s'averaron al puestu de Galicia Calidade nel mercáu madrilanu de San Antón; y tamién a dar de comer a los collaboradores de Sálvame, que ye unu de  los sos últimos retos. Tenía ganes de posar nuna cocina estable.

En plenu periodu de formación, careció una grave enfermedá que lu obligó a alloñase del so  trabayu, volvió con más fuerza y ganes que nunca pa demostrar el so valir y foi entós cuando foi reconocíu nel X Certame Nacional de Gastronomía 2011/2012. Pasó per Paradores de Turismu (Santiago, Salamanca, Xixón…) onde deprendió cuasi too lo que sabe.

Pesie a desenvolver la so vida llaboral fuera de Galicia, defende'l productu gallegu “a muerte”.

A los 20 años y despues d'alicar, escribió'l llibru Sabor a vida, un recetariu de cocina gallega del que los sos beneficios van destinaos a l’Asociación Española Contra el Cáncer.

 

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www.ahortadoobradoiro.com

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