• INICIO
  • //
  • EL FESTIVAL
  • //
  • PONENTES 2017
  • //
  • MARCOS MORÁN
MARCOS MORÁN

intervenciones

SáBADO DíA 02

18:45Show cooking al cargu de Marcos Morán

Casa Gerardo

ESCENARIO MAHOU

MARCOS MORÁN

Restorán Casa Gerardo (Prendes)

imagen decorativa

MARCOS MORÁN YE TATARANIETU, bisnietu, nietu y fíu de profesionales de la cocina. Dende 2005, ta al frente, xunto con so padre, Pedro Morán, del restorán Casa Gerardo, too un referente de la gastronomía qu'abrió les sos puertes fai yá más de 130 años. Anque Marcos diba pa periodista, nel segundu cursu de carrera dexa los estudios y vuelve pa en  casa. Siempres viviera la cocina de cerca pero, a partir d'esti momentu, entama a sentila, a vivila dende dientro y a enganchase mientres pasa los primeros años ente Casa Gerardo y dalgunos de los más renomaos restoranes del territoriu nacional. Falar de Casa Gerardo supón adientranos nel perfeutu equilibriu ente tradición y vanguardia; nos sabores más auténticos de la cocina asturiana d'angüaño. Porque Pedro y Marcos Morán formen un tándem únicu que llevó al so restorán a lo más alto de la gastronomía. Eso namás se consigue poniendo una pasión infinita no que se fai, y apostando por una cocina honesta. La gastronomía tradicional asturiana xuega un papel importantísimu pa la familia Morán, pero la contemporaneidá da esi toque tan especial que los carauteriza; el güelpe maestru. Marcos Morán, xefe de cocina de Casa Gerardo, dexa güelga nes sos creaciones, ablucantes y enllenes de personalidá. En xineru de 2013, abre les sos puertes Hispania London, onde Marcos exerce de chef executivu. Ye'l mayor espaciu gastronómicu dedicáu a la cocina española fuera de les  nueses fronteres. N'Hispania, Marcos presenta una bayurosa de ufierta, dende les tapes más tradicionales a los platos de más novedosos. En febreru de 2016, Marcos Morán foi escoyíu como Chef de l'Avenir (cocineru del futuru) pola Academia Internacional de Gastronomía. Un premiu que se concede a cocineros mozos que rescamplen pol so talentu y la so protección. Na seronda de 2016, ta prevista l'apertura d'Hispania Brussel, onde Marcos va exercer otra vuelta de chef executivu nesti ambiciosu proyeutu gastronómicu del NH Collection Grand Sablon, onde Morán se va encargar de los almuerzos, el room service, el bar de tapes, el catering y el restorán gastronómicu.

 

Más info

 

www.restaurantecasagerardo.es

Casa Gerardo: 50 pasos de la cocina contemporánea. Montagud Editores.

© GSC

Entama

patrocinadores

collaboradores institucionales

provisores oficiales

collaboradores

mg.lab 2017