YÁ DE BIEN PEQUENA ayudaba a la so madre y gustába-y entrar na cocina cuando s'impartíen talleres formativos. La cocina estelába-y ya ilusionaba.
A midida que crecía, diba faciéndose necesariu una mano más nel negociu familiar, lo que-y espertó otros intereses y realizó los dos niveles como sumiller, empezando a allegar a tou tipu de talleres y cates.
D'entós, recuerda con ciñu cuando diba a la rula a mercar el pexe, porque por aquella dómina la vienta realizábase como d'antiguo, coles caxes de pexe sobro'l suelu a apenes un metro del comprador y la vienta y compra realizabase a viva voz. Tampoco va poder escaecer a toos aquellos pescaderos que llueñe de vela como un competidor nel ámbitu mercantil, ver como lo que yera, xuna neña de catorce años que tenía enforma qu'aprender y nun duldar n'aconseya-y, inclusive-y xubíen hasta la so casa por que descargara el pexe.
Pasaben los años y empezó el bachiller de lletres nel IES Dr Fleming que combinaba col aprendizaxe que Luis Alberto, Mª Jesús y el so equipu (restorán Casa Fermín) quien-y enseñaron munches coses y fixéron-y sentir como en casa. Les fines de selmana volvía al negociu familiar a trabayar.
Formóse como Técnicu Superior en Restauración nel IES de Turismu y Hostelería de Xixón.
Poco tiempu dempués, nel añu 2008, tomó les riendes del negociu familiar xuntu col so hermanu, onde se fixo cargu de la cocina y él de la sala. La so principal aportación a la ufierta gastronómica foi la introducción de los productos ecolóxicos y, poco tiempu dempués, animada pola so compañera Guisandera “Viri”, empezó a trabayar los productos “slow food” d'Asturies.
Anguaño, intenta siguir formándome, ensin perder la guía culinaria que-y dan los valores de les guisanderas, esi amor al productu y a la so ellaboración que s'afigura na resultancia final sobro'l platu.
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